גלגלי כרכרות וחלקי מרכבות ישנות, הפכו להיות פרטי נוי מבוקשים בקרב חובבי העתיקות. אדריכלים, מעצבי פנים ואדריכלי נוף, משלבים בפרויקטים רבים פרטי וינטג’ ייחודיים, המגיעים מאירופה. הסוד של פריטים עתיקים לגינה, הוא שמדובר לרב בפריט אחד מסוגו! אנשי מקצוע בתחום העיצוב, אוהבים לשלב בין ישן לחדש, וזו הסיבה שאלמנטים כפריים מעטרים כיום, שלל רחב של פרויקטים יוקרתיים במגזר הפרטי, העסקי והציבורי כאחד.
גלגלי כרכרה עתיקים - ישירות מהיבואן
הבעלים של חברת דשא קבוע, חובב עתיקות ואספן נלהב, החליט לייבא מספר פריטים לפני שנים רבות לאוסף הפרטי שלו. לקוחות שנתקלו בפריטים, ביקשו לשלבם בפרויקטים של הקמת גינות עם דשא סינטטי. הפריטים החלו להתמזג, בעשייה היומיומית של החברה, בהתקנת גינות, מרפסות, שטחים ציבוריים, גני אירועים ובתי עסק. כמובן שעם הזמן, הביקוש עולה לפריטים עיצוביים ייחודיים וזו הסיבה שאנו מייבאים באופן קבוע, עתיקות לעיצוב חוץ מרחבי אירופה.
מחרשות ישנות וגלגלי מרכבה - היסטוריה קטנה בגינה!
הליך מציאת הגלגלים והפריטים השונים, הוא מעניין ומורכב. אנו מייבאים פרטי וינטג’, שלוקטו ברחבי אירופה ומביאים אותם לישראל – כל הפריטים אותנטיים, עתיקים וייחודיים. המלקטים שלנו (המכונים בענף Pickers) עוברים בין כפרים, סורקים מחסנים ישנים והאנגרים בחיפוש אחר הפריטים הנדירים והאותנטיים ביותר – ממש כמו, בתוכנית ענתיקות על הדרך בערוץ ההיסטוריה.
גלגלי כרכרות לעיצוב
גלגלי הכרכרות הפכו להיות פריטים כל כך מבוקשים, בעיקר בשל המראה הכפרי שהם מעניקים לכל שטח וחלל. בסופו של יום, הגלגלים שרדו במשך עשרות שנים, מכיוון שהם היו מיוצרים מעץ מאסיבי בשילוב עם ברזל. אם מסתכלים היטב על כל גלגל וגלגל, ניתן לראות את סימני הגיל שלהם. עבודת המלאכה היא מרשימה וניתן לראות כי בכל פריט הושקעה מחשבה ועבודת כפיים רצינית.
כלי חקלאות עתיקים - חפצים שכולם ידברו עליהם!
האמריקאים טבעו את המונח conversation piece בתרגום חופשי: פריט שמייצר שיח, סוג של אובייקט מעניין, חריג ונדיר שקשה להתעלם ממנו. כלי חקלאות ישנים ופרטי וינטג’ נדירים, ימשכו לנו את העין ברגע וייצרו שיחה סביבם. זו הסיבה שניתן לראות כיום פריטים מסוג זה, מעטרים גני אירועים, חצרות ביתיות, מרפסות, כיכרות בחוצות העיר ובתי עסק.
איך לבחור גלגל כרכרה?
אנו ממליצים להגיע לתצוגה שלנו ולהתרשם מהמבחר הקיים. בגלל התחלופה הגדולה של הפריטים ומכיוון שמדובר בפריטים ייחודיים – לעיתים אנו לא מספיקים לצלם את כולם ולהעלות אותם לאתר. בנוסף, כל פריט הוא ייחודי ויש לו אופי משל עצמו, רצוי לראות אותם במציאות ולא להסתמך רק על תמונות.
ראיתם פריט וינטג' שמוצא חן בעינכם? אל תתנו לו לחמוק!
פעמים רבות, לקוחות מעוניינים מאוד בפריט מסוים ועד שהם מצליחים להגיע אלינו, הוא כבר נחטף. מכיוון שמדובר בפריטים אותנטיים, לרב לא יהיה ניתן למצוא פריט זהה לו. ראיתם פריט שאתם חייבים להשיג? שריינו לכם אותו בעיסקה טלפונית. אנו נדאג לשלוח לכם תמונות וסרטון של הפריט בוואטסאפ, על מנת שתהיו בטוחים במאה אחוזים, שזה הפריט שאתם מעוניינים בו לפני הרכישה.
כמה עולה גלגל כרכרה עתיק?
מחירים של גלגלי כרכרות עתיקים משתנים לפי הגודל שלהם, המצב הקוסמטי שלהם והנדירות של הפריט עצמו. מחיר התחלתי של גלגל נע בין 500 ל-650 ש”ח, גלגלים ממוצעים נעים בין 700 ל-1000 ש”ח לגלגל ויש פריטים שגם יכולים לעלות 1500 ש”ח ויותר. המחירים רבים ומגוונים וזו הסיבה שאנו ממליצים להגיע לתצוגה שלנו ולהתרשם במקום.
גדלים של גלגלי כרכרה
הגודל של הגלגלים משתנים, ניתן למצוא מגוון רחב של גלגלים בקוטר של 40 ס”מ ועד 130 ס”מ. אם נצטרך לחלק את הגלגלים לקבוצות, אז טווח הגדלים של גלגלים קטנים, נעים בין 40 ל-65 ס”מ. בעוד שגלגלים ממוצעים נעים בין 65 ל-80 ס”מ, גלגלים גדולים יהיו בגודל של 90 ס”מ ומעלה. ישנם גם פריטים גדולים יותר ומאסיביים של גלגלים עם קושרות ופרזולים לבניית עגלות וכרכרות – תמונות מצורפות, בהמשך המאמר למטה.
איך מבדילים בין גלגל עתיק מקורי לשעתוק?
גלגלים של כרכרה עתיקים, מיוצרים מעץ מאסיבי עם מעטפת ברזל ופרזולים כבדים. יש מספר סימנים שיסייעו לכם, לזהות חיקויים וריפליקות של גלגלי כרכרה; אם אתם רואים שלגלגל כרכרה יש משקל נמוך וניתן להרימו בקלות. אם אתם רואים פרזולים וברגים מודרניים שלא מתאימים לתקופה. ואם הגלגל נראה חדש מידי ולא ניתן לראות סימני גיל על פני העץ והברזל. זכרו, גלגלי עתיקים היו מחוברים למחרשות, כרכרות וכלי חקלאות במשך שנים רבות ושימשו את בעליהם נאמנה. סימני הגיל נראים על הפריטים הללו וזה מה שנותן להם אופי וייחודיות.
מאיפה גלגלי כרכרות עתיקים מגיעים?
גלגלי כרכרות עתיקים, מיובאים בעיקר מרחבי אירופה. הגלגלים מוצאים את דרכם לישראל לאחר שהם נאספים במשך חודשים רבים על ידי ציידי עתיקות מומחים. הגלגלים מגיעים ממדינות כמו: בלגיה, רומניה, ספרד, אנגליה, הונגריה והולנד. ישנם גלגלים שמגיעים לישראל מסין והודו אך לרב מדובר בחיקויים ולא בעתיקות אותנטיות.