אנשים רבים, אשר גידלו בגינתם או בעסקם דשא אורגני, יודעים היטב כי הדשא הטבעי סוחב עימו בעיות ואתגרים מרובים. אי לכך, יותר ויותר צרכנים בוחרים כיום להחליף את הדשא הטבעי בדשא מלאכותי.
משטחי דשא מלאכותי המיובאים כיום לישראל נעשים מהחומרים המתקדמים ביותר, תוך שמירה על איכות הסביבה והענקת מגוון יתרונות כלכליים וירוקים למשתמשים בהם. עם זאת, דשא מלאכותי הינו, על פי רוב, יקר יותר מדשא טבעי. במאמר זה נסביר מעט מן היתרונות הבולטים של דשא מלאכותי באופן בו הוא הופך להשקעה ירוקה מחד, ומשתלמת מבחינה כלכלית מאידך.
דשא מלאכותי – עלייה בביקוש העולמי
דשא מלאכותי איננו עניין חדש בנוף הישראלי. משנות התשעים של המאה הקודמת, מיובאים משטחי דשא סינטטי לישראל על ידי מספר חברות מובילות. כמו כן, דשא מלאכותי תופס תאוצה גם במדינות נוספות וראיה לכך ניתן לראות בגידול של עשרות אחוזים במכירות דשא מלאכותי בארצות הברית בעשר השנים האחרונות. זאת ועוד, משבר המים העולמי וההתחממות הגלובלית, נותנים אף הם את אותותיהם על תעשיית הדשאים המלאכותיים. אי לכך, אנשי עסקים וגורמים פרטיים מבינים לאחרונה גם הפוטנציאל הכלכלי הטמון במשטחי דשא מלאכותי.
כפי שציינו, הסכום אשר תאלצו לשלם עבור דשא מלאכותי הינו בדרך כלל גבוה מהסכום אותו תדרשו להשקיע בזריעה של משטח דשא טבעי. עם זאת, במבט רחב וארוך טווח, מדובר בהשקעה המחזירה את עצמה בתוך שנים ספורות. כמו כן, מכיוון שמרבית האנשים אינם מתקינים דשא מלאכותי לשנה או שנתיים, יש לבחון את הנושא בראיה ארוכת שנים.
חיסכון אדיר במים רק עם דשא מלאכותי
עניין ראשון בו ניתן לראות חסכון משמעותי הינו סוגיית המים. מלבד המשמעות הסביבתית של החיסכון במים, אין ספק שבישראל כיום מדובר גם בשיקול כלכלי לכל דבר. מילים כגון "היטל המים", "מס הבצורת" ו-"הקו האדום", מהווים מושגים השגורים בכל פה בשיח הסביבתי הישראלי.
ישראל מתייבשת, וזה לא סוד. אי לכך – ממשלת ישראל שמה לה למטרה להביא לחיסכון במים על ידי הטלת מיסים מוגדלים על השימוש במשאב השקוף. במילים אחרות, המחיר אשר תגבה המדינה בשנים הקרובות בגין השימוש במים אמור להימצא במגמת עלייה מתמקדת (ובקצב הנדסי).
טכנולוגיית ייצור חדשנית
דשא מלאכותי הינו מוצר מלאכותי אשר נארג במעבדות כימיות ועשוי מחומרים ידידותיים לסביבה. כמו כן, היות ומדובר במוצר טכנולוגי, דשא סינטטי איננו דורש כל השקיה ואינו צורך מים כלל. מלבד "השקייתו" מדי פעם על מנת לשוטפו או בכדי להעניק לו מראה רענן ביום קיץ חמים, דשא מלאכותי איננו זקוק למים בכדי לשמור על ירקרקות נעימה. מומחים בתחום מעידים כי בהתחשב בהיטל המים ומס הבצורת, אדם פרטי אשר מתקין דשא מלאכותי בגינתו יכול ליהנות מחיסכון של עד 10,000 שקלים בשנה.
כמו כן, מיותר לציין כי השקיית דשא אורגני גוררת עימה עניינים נוספים כגון לכלוך, בוץ, שלוליות ואיסור על דריכה על הדשא. אי לכך, גם בעניין זה נהנים בעלי דשא מלאכותי מיתרון על פני עמיתיהם בעלי המשטח הטבעי. לא זו בלבד – היות ודשא מלאכותי איננו זקוק למים כלל, ניתן להתקינו גם בתוך הבית, על עליית הגג, במרפסת, בתוך החנות וכדומה.
דשא מלאכותי ואומרים שלום לדשנים ולכימיקלים!
חיסכון כלכלי נוסף ניתן לראות במסגרת בחינת עלויות האחזקה של הדשא האורגני. דשא מלאכותי, בניגוד לאחיו הטבעי, איננו צורך דישון, זיבול או הדברה. גם אם נתעלם שנייה מהמשמעויות הסביבתיות של שימוש בחומרים כימיקלים על צמחים ומשטחים המגיעים במגע עם ילדים ובעלי חיים, מדובר בחיסכון כלכלי משמעותי.
בעלי דשא מלאכותי, היות ובאמתחתם מוצר טכנולוגי לכל דבר, אינם זקוקים לדשן או לזבל את הדשא. כמו כן, דשא מלאכותי איננו מושך חרקים ומזיקים ואין כל צורך להדביר מפניהם בתחילת כל קיץ. במידה ובוחנים נושא זה מן האספקט הכלכלי, עולה תמונה של חיסכון משמעותי לאורך שנים. מיותר לציין כי מדובר בסכומים המגיעים למאות ואלפי שקלים בתוך שנה, ובראיה ארוכת טווח עסקינן בחיסכון שלא ניתן להתעלם ממנו.
ללא טיפול וללא תחזוקה!
עניין נוסף עליו נתעכב לפני סיום הינו סוגיית כיסוח הדשא, קצירתו ועלויות הגננות. אנשים רבים (ובעיקר בעלי עסקים, ומוסדות ציבוריים וממשלתיים) משלמים כספים לא מבוטלים מדי שנה לטובת אחזקה וגננות. גננים אלו, הגובים מחירים גבוהים במיוחד בשנים האחרונות, נהנים מדשאים אורגניים לפרנסתם מדי יום.
אי לכך, התקנת דשא מלאכותי, השומר על צורתו וגובהו לאורך 15 שנה מהיום בו נרכש מהחנות, מייתר הוצאה כלכלית זו. שירותי גננות לגינה פרטית יכולים לעלות מאות שקלים בשנה, ועל כן ניתן לצרף גם עניין זה למשוואה הכלכלית. דשא מלאכותי מהווה חיסכון משמעותי גם במסגרת סוגיה, ומעניק לבעליו חיסכון כלכלי רב הנאמד בסכומים גבוהים ביותר.
דשא מלאכותי מחירים מגוונים
דשא מלאכותי מיוצר במגוון רחב של דגמים וזו הסיבה שניתן למצוא כיום דשא מלאכותי במחירים זולים במיוחד וסוגים איכותיים שיכפילו וישלשו את המחיר. אז כמה עולה דשא מלאכותי? דגמים בסיסיים לרב יעלו בין 20-45 ש"ח למ"ר, דגמים של דשא מלאכותי איכותי לשימוש ביתי יעלו בין 50-75 ש"ח למ"ר, כאשר דגמים מקצועיים יעלו 85-125 ש"ח למ"ר.
ההבדל בין הדגמים משתנה לפי המפרט הטכני של המוצר בדגש על צפיפות הסיבים. איך לבחור את הדשא המלאכותי המתאים עבורכם? לפי רמת השימוש שתבצעו באזור ההתקנה.
אתם מוזמנים להציץ גם בדף המבצעים שלנו ולהתעדכן במחירים מיוחדים.
יתרונות לדשא מלאכותי – נקודות חשובות
במאמר זה סקרנו שלושה מאפיינים בולטים ההופכים דשא מלאכותי למוצר משתלם מבחינה כלכלית. מדובר, אם כן, במוצר טכנולוגי חדיש המעניק לבעליו שקט תעשייתי וכלכלי בראייה ארוכה טווח.
כאמור, דשא מלאכותי יקר יותר מדשא אורגני בהתקנתו הראשונית. עם זאת, דשא מלאכותי לא נרכש בעבור יום או שבועיים ומדובר בהשקעה לשנים רבות. כמו בכל עניין, בתוך מספר שנים ההשקעה חוזרת לבעליה והרוכש נהנה ממשטח דשא סינטטי ירוק ורענן לאורך שנים.
במידה ואתם עדיין מתלבטים, שימו לב, דשא מלאכותי מגיע היום לארץ בשלל גוונים וסוגים. כמו כן, הטכנולוגיה בעניין זה התפתחה פלאים וכיום משטחי דשא מלאכותי בישראל מותאמים באופן מיוחד לאקלים הים תיכוני.
בנוסף, יכולים אתם לבחור דשא מלאכותי המתאים באופן מדויק לצורכיהם, בין אם מדובר בגינה בה גר בנעימים בעל חיים, ובין אם אתם מעוניינים במגרש כדורגל לילדים. דשא מלאכותי מהווה פתרון ירוק וסביבתי מחד, וחיסכון כלכלי משמעותי במרוצת השנים מאידך.