תוכן עניינים
גדרות במבוק יעניקו לכל אחד מאיתנו פריט מצוין לכל גינה ומרפסת. הכנו את מדריך זה לכל לקוחותינו שלא בטוחים האם גדר במבוק היא הפתרון האידאלי עבורם.
המגמה הירוקה שהתפשטה בעולם בשנים האחרונות הביאה את עולם אדריכלות הנוף ועיצוב החוץ לחפש אחר מוצרים טבעיים, עמידים ואקולוגיים לשימוש.
במבוקים הפכו ללהיט בענף הגינון וזאת בשל הייחודיות הגדולה שלו הן מבחינת עמידות בפני תנאי האקלים, חוזקו, מחירו הזול וגמישותו הרבה לשמש מגוון רחב של תעשיות.
איזה במבוק מומלץ לגדרות? האם במבוק יכול לשמש כסכך? מה חשוב לדעת לפני שרוכשים במבוק? מה המחיר של במבוק? ואלו סוגים יש? כל התשובות כאן.
גדר במבוק - פתרון טבעי לגינה ולמרפסת
גדר במבוק תתאים לכל מי שחפץ ליצור סביבה טבעית במראה חם ומזמין. היתרונות של גדרות במבוק רבים ומגוונים ולא פעם ניתן למצוא מעצבים וגננים מובילים מדברים בשבחו של הבמבוק ולא בכדי.
הבמבוק הוא חומר עמיד וחזק וכידוע הוא שימש את בני האדם במשך מאות שנים כחומר גלם מעולה לבנייה. שבטים פרימיטיביים במדינות רחוקות משתמשים בבמבוק עד היום לבניית סככות, בתים, גדרות וכלי אוכל.
גדרות מבמבוק ישתלבו נהדר בכל גינה ומרפסת ויעניקו לכם אופציה זולה ואיכותית לבניית גדר או סכך כרצונכם.

גדרות במבוק – שימושים רבים ומגוונים
במבוק יכול לשמש למגוון רחב של שימושים – לפניכם מספר דוגמאות:
תחימת שטח – גדר במבוק יכולה לשמש אותנו ליצירת גדרות הפרדה בין שני שטחים באופן טבעי והרמוני. תחימת שטחים ציבוריים, גני ילדים, עסקים גינות נוי ומגרשי משחקים.
חיפוי – יש לכם חומה מוזנחת? קיר מתקלף? סככה מיושנת? פשוט התקינו במבוק עליה ותוך דקות תקבלו משטח טבעי ואסתטי.
פרגולות וסככות – במבוק יכול לשמש כסכך על גבי פרגולות, סוכות, חופות ועוד…
ריהוט ופרטי נוי – בניית רהיטים, ספסלים, פרטי נוי דקורטיביים, תומכים לעצים ולצמחייה.
גדרות במבוק – סוגים ודגמים
גדרות במבוק מיוצרים מזני במבוק שונים המצויים בטבע. בוודאי לא ידעתם אך יש מעל ל-1000 זנים שונים של צמחי במבוק ברחבי העולם.
תעשיית הבמבוק העולמית מייצרת במבוק למטרות שונות לתעשייה וגם בענף הגינון ועיצוב הנוף ניתן למצוא גדרות במבוק המיוצרים במספר אופנים.
קני במבוק מושחל – מוטות במבוק אשר מאוחדים יחדיו על ידי חוט ברזל המושחל בניהם – אלו הם גדרות הבמבוק הנפוצים ביותר בתעשייה העולמית. הבמבוק מגולגל והוא ארוז בכיסוי PVC או קשור בחבלים לנשיאה קלה לכל מקום.
קנים של במבוק שזור – גדרות במבוק המיוצרים לרב מבמבוק דק. דרך קני במבוק דקים לא ניתן להשחיל חוט ברזל וזו הסיבה שעוטפים בשזירה את חוט הברזל בין קני הבמבוק ומאחדים אותם יחדיו.
מוטות במבוק – מוטות במבוק בודדים המשמשים לרב לבניית שלד או תשתית לריהוט, סככות, גדרות ואף כפריטי נוי מעוצבים. מוטות הבמבוק מגיעים בקוטר משתנה החל מ-20 מ"מ ועד 120 מ"מ. כמו כן ניתן לקבל את המוטות באורכים משתנים כאשר ישנם מוטות שאף יגיעו ל-6 מטרים ויותר.
איך בוחרים גדרות במבוק?
לפני שניגש לרכוש גדר במבוק כדאי שנבין מה הצורך העיקרי שלנו. גדרות במבוק המשמשים להצללה וקירוי סככות ופרגולות צריכות להיות מקנים עבים על מנת שיחזיקו מעמד ברוחות ותנאיי מזג אויר קשים במיוחד. אם נצטרך במבוק לסוכה לתקופת החג אז ניתן גם לבחור בסכך קנים פשוט וזול.
לדשא קבוע יש 3 דרגות של גדרות במבוק: 16\14 מ"מ שנחשב לבסיסי וטוב, 18\16 מ"מ שנחשב כבר לבמבוק עבה וחזק והדרגה הגבוהה ביותר של במבוק 24\22 מ"מ שנחשב לבמבוק מאסיבי, עמיד וכבד במיוחד. ככל שקני הבמבוק עבים יותר אז הם עמידים יותר לאורך זמן.
ההמלצה שלנו: היא לבחור בקני במבוק עבים, אם אתם מייעדים את השימוש שלהם לטווח ארוך וההיפך.
גדרות במבוק - צבעים וגוונים
צבעי הבמבוק משתנים בטבע לפי הזנים שלהם ודרכי העיבוד שלהם בתעשייה. ישנם דגמים הנפוצים יותר בישראל וישנם כאלה שהספקים אינם מרבים לייבא מסיבות שונות ומגוונת.
במבוק צהוב – במבוק בגוון זהוב טבעי, האופן הנפוץ ביותר שניתן למצוא גדרות במבוק בישראל. הבמבוק עבר טיפול בחומצה בורית (מוכרת גם בתור מי בור, באנגלית: Boric acid) או מי חמצן (Hydrogen peroxide) והוא עמיד בפני נזקי מזג האוויר, חלודה, טחב, חרקים ומזיקים.
קני במבוק ירוק – במבוק אשר מיובש בהליך טבעי, בתום הליך הייבוש הבמבוק עובר עיבוד ברכיבים כימיים. הבמבוק הירוק עמיד גם כן בפני נזקי מזג האוויר, חרקים ומזיקים.
קנים של במבוק חום – במבוק זהוב שעובר הליך של צריבה באש גלויה או בתנורים וכך הוא מקבל גוון חום עם כתמים שחורים.
במבוק שחור – במבוק טבעי אשר מצוי בטבע בצבע שחור ועובר הליך כימי לשימור. במבוק זהוב אשר עובר השחרה בדומה לבמבוק החום בשילוב עם הליכים כימיים לשימור.
במבוקים צבעוניים – במבוק צבעוני אשר נצבע בצבעים מגוונים כגון: כחול, אדום, אגוז, מהגוני, חום וכיד הדמיון הטובה. לעתים קני הבמבוק נצבעים במפעל אך ניתן גם לצבוע אותם באופן עצמאי.
גדרות במבוק – איך מתקינים?
גדר במבוק צריכה תמיכה אותה ניתן לקבל לרב על ידי תמיכה בתשתית קיימת. קונסטרוקציה חזקה הינה הכרחית לעמידותה של גדר הבמבוק.
אם יש לכם קיר אותו תרצו לחפות, גדר ברזל, סככה או פרגולה אז בסך הכל יש לקבע את גדר הבמבוק באמצעות אזיקונים, חוט ברזל או ברגים (אין להבריג ישירות לבמבוק אלא על ידי שימוש בקושרות).
שימו לב, כדאי למתוח את גדר הבמבוק על מנת שלא יווצרו גלים אך יש לוודא כי המתיחה מבוצעת במידה הנכונה על מנת שלא יופעל לחץ גדול מיד במתיחה – דבר שיכול לגרום לגדר לשבירה ותלישה מחוט הברזל המושחל בה.
אם אתם מעוניינים להתקין גדר במבוק באזור בו אין לכם קונסטרוקציה אז עליכם לבנות אחת. ניתן לבנות שלד חזק באמצעות מוטות ברזל, עץ או במבוק עבה. אם יש לכם ידיים טובות אז ניתן לבצע את העבודה בעצמכם בשיטת DIY או להיעזר באיש מקצוע.
גדרות במבוק – איך מטפלים?
במבוק אינו זקוק לטיפול מיוחד אך תנאי האקלים הישראלי עלולים לשנות את צבעו ואף לקצר את אורך חייו. על מנת שתוכלו למצות את ההנאה שלכם מגדר הבמבוק מומלץ לצבוע את המוטות בשמן מיוחד.
יש מספר רב של חברות המייצרות שמנים על בסיס מים המתאימים לציפוי ושימור גדרות במבוק ומשטחי עץ. מומלץ לשייף את הבמבוק מעט לפני הצביעה – השמן חודר לעומק הבמבוק ובכך מפחית את נזקי השמש, הלחות ותנאי האקלים.
טיפול בשמן יעזור למנוע סדקים, עיוותים ושבירה של גדרות הבמבוק ויאריך את חייו למקסימום.

במבוק - קוטר, מידות וגדלים
גדרות במבוק המיוצרים בגלילים לרב יגיעו בחבילות של 5 מטרים אורך. גובה הבמבוק יהיה לרב בגובה של מטר \ מטר וחצי \ 2 מטרים.
ניתן למצוא בתעשייה גם מידות מיוחדות יותר כמו 1.2 מטר או במבוקים ארוכים יותר מ-2.2 מטר וכאלו שיגיעו גם ל-3 מטרים ויותר- לרב החברות אינן מחזיקות אותם במלאי והם מיוצרים רק לפרויקטים מיוחדים ובהזמנות מיוחדות.
הבמבוק הנפוץ ביותר בתעשייה הוא במבוק מושחל בקוטר של 14-18 מ"מ – הוא חזק ומחירו שווה לכל נפש. ניתן למצוא במבוק דק בעובי של 8-12 מ"מ ובמבוקים עבים במיוחד בטווחים של 20-45 מ"מ.
במבוק מחירים – אז כמה זה עולה לנו?
מחירים של גדר במבוק משתנים מקצה לקצה לפי סוג הקנים, העובי שלהם והטיב. מכיוון שיש סוגים רבים של גדרות במבוק בשוק אז קשה לתת מחיר מדויק מכיוון שהמחיר משתנה לפי כל הפרמטרים שהזכרנו במאמר זה. בשביל לתת לכם אינדיקציה לטווחי מחירים של גדרות במבוק אז החלטנו לחלק את המחירים לשלוש דרגות מחיר לפי קוטר הבמבוק.
במבוקים דקים – במבוק דק לרב יהיה בטווח קוטר של 8-12 מ"מ ומחירו נע בין 15-25 ש"ח למ"ר.
קני במבוק בינוניים – במבוק ממוצע בעובי \ קוטר של 14-18 מ"מ (הנפוץ ביותר הוא 14-16 מ"מ) ומחירו נע בין 30-45 ש"ח למ"ר.
במבוק עבים – במבוק עבה במיוחד, עובי קנים של 20-45 מ"מ ומחירו נע בין 45-80 ש"ח למ"ר.
חשוב לציין כי יש גם מוטות במבוק וגדרות המיוצרים בעובי גדול יותר מ-45 מ"מ (טווחים של 50-150 מ"מ) אך הם פחות נפוצים ולרב אין בהם צורך לצורכי גינון. יש גם גדרות במבוק דקים מ-6 מ"מ אך הם מאוד לא עמידים ובדרך כלל מיועדים לחיפוי זמני או כיסוי סככות.
איפה קונים במבוק במחירים ישירים מהיבואן?
גדרות במבוק נפוצים כיום בישראל במגוון רחב של סוגים, דגמים ואיכויות. אנחנו מזמינים אתכם לתצוגה שלנו להתרשם מסוגי גדרות הבמבוק השונים וליהנות ממחירים ישירים מהיבואן לצרכן. איך מגיעים? פשוט רשמו "דשא קבוע מרכז ארצי" ב-WAZE – הקפה כבר על האש 🙂
